Robinhood IPO børsnotering aksjer investere kjøpe
IPO

Robinhood IPO

Nettmegleren Robinhood skal på børs 28. juli 2021. Meld deg på for å delta i Robinhood IPO.

Robinhood IPO

Robinhood ble grunnlagt i 2013 og har hovedkontor i Merlot Park, California. Nettmegleren revolusjonerte aksjehandel med kurtasjefri handel og åpnet opp for at flere fikk tilgang til aksjemarkedet. I september 2020 hadde selskapet over 13 millioner brukere. Robinhood tilbyr handel med aksjer og fractional shares, ETF og opsjoner. Selskapet er i dag eid av kjente aktører som DST, Index Ventures, SEQUOIA, Kleiner Perkins Caufield & Byers, CapitalG, Google Ventures, THRIVE CAPITAL, ANDREESSEN HOROWITZ, NEA og Ribbit Cappital.

Oversikt over Robinhood børsnotering

Noteringsdato:28. juli
Siste frist for søknad om deltagelse:27. juli
Børs:Nasdaq
Størrelse på IPO:$2200 m.
Kursintervall:$38 – $42
Market Cap:$40 mrd
Underwriters:Goldman Sachs, JP Morgan, Citi, Barclays, Wells Fargo, m fl

Delta i Robinhood IPO

Det er mulig for norske investorer å kjøpe Robinhood aksjer før disse blir notert på børs ved å delta i IPOen. Dette kan gjøres gjennom nettmegleren Freedom 24. Freedom 24 er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Nettmegleren har brukervennlige løsninger og gir tilgang til både amerikanske og europeiske IPOer.

1: Åpne konto hos Freedom 24

En av grunnene til at vi anbefaler å bruke Freedom 24 er at de har egne analytikere som vurderer alle initial public offerings. Siden 2012 har analytikerne kommet med 211 kjøpsanbefalinger, og i snitt har disse gitt en avkastning på 70 % etter at lock-up perioden er over. Du kommer til Freedom 24 ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Freedom 24.

freedom24
  • Anbefalt nettmegler
  • Delta i utvalgte IPOer
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Når du er på nettsiden kan du starte registreringen ved å trykke på knappen hvor det stor Sign up. Du får nå frem et skjema hvor du kan skrive inn mailadresse og passord som du må bruke når du vil logge inn på din konto.

På neste trinn velger du landet du er skattepliktig til, og skriver inn personnummeret ditt. Her må du også krysse av for om du er skattepliktig til USA og om du er eller om du er i familie med eksponerte personer som er rapporteringspliktige.

Til slutt må du akseptere regler og vilkår for å bruke tjenesten slik at du kan delta i IPO for selskaper som skal listes med børsnotering. Her må du også oppgi ditt telefonummer slik at du kan få tilsendt link for kontoverifisering.

Når du trykker på linken kommer du til en side hvor du kan laste opp bilde av ID. Som ID kan du bruke pass eller førerkort. Deretter må du laste opp et adressebevis. Her kan du bruke en kontoutskrift fra nettbanken din.

2: Gjør innskudd

Det minste innskuddet på Freedom 24 er $10, men det er et krav om at du har $2000 eller mer å investere i aksjene som selges i IPO. Ønsker du å delta i en IPO for aksjer som skal børsnoteres må du derfor gjøre et innskudd på $2000 eller mer. Du vil motta 3 % rente PA på pengene du har på din D Account.

Gjør du innskudd med bankkort vil du ha penger tilgjengelig på din konto umiddelbart, men vi anbefaler ikke å bruke denne metoden siden det kommer et gebyr på 2,5 %. Med bankoverføring slipper du dette gebyret, men det kan ta mellom 1 til 5 virkedager før du har penger på konto.

3: Søk om aksjer i Robinhood IPO

Når du er logget inn på din konto kan du velge IPOen du ønsker å delta i. Trykk på IPO i menyen øverst på siden for å komme til oversikten over alle selskapene som skal børsnoteres. Du kan trykke deg inn på Robinhood IPO for å lese mer om selskapet og IPOen. For å søke om å delta i IPOen trykker du på knappen Participate In IPO.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *